Skrevet 12.12.03

 

Web-hjelp

Når søkeresultatene teller

 

Du har kanskje ditt eget domene eller et annet sted der virksomheten din er presentert på nettet.

Men finner jeg frem til akkurat deg når jeg søker på aktuelle stikkord? Hvis jeg får opp mange svar;-  får du være med på første skjermbilde? Eller blir du liggende langt bak der jeg kutter ut letingen?

 

Svaret er bare delvis avhengig av hvordan presentasjonen din er bygget opp.

Når søkemaskinen har funnet et antall treff på filer som inneholder ordene jeg søkte på gjenstår det å vurdere viktigheten av innhold og adressen det ligger på. Det siste kan ha stor betydning. Sett med en søkemaskins øyne kan min adresse være av mye større viktighet enn din.

 

Tenk deg at du driver med akupunktur på tettstedet Nesttun i Fana bydel i Bergen.

 

Når jeg, som handler mye av det jeg trenger på Nesttun, lurer på å prøve akupunktur ligger det jo nær å søke på ordene akupunktur+Nesttun.

Nå er det jo flere som driver med akupunktur der og har sin hjemmeside. De kommer jo også opp på skjermen. Og hjemmesiden til han som forteller at tanten på Nesttun prøvde akupunktur kan også dukke opp. Hvor havner så du i køen?

 

Vel, dette er mer enn et tenkt eksempel.

Prøv med Google.

Fikk du også  22  treff og filen www.snowboat.no/akupunktur.htm  på topp?

 

Flaks?

Prøv akupunktur+Fana.

50 treff og samme fil på topp?

 

Flaks igjen?

Prøv akupunktur+Bergen

2790 treff og samme fil på topp?

 

Har jeg betalt noen for disse resultatene? Nei.

Er det familien min som eier Google? Nei.

 

Som du ser fungerer mitt domene snowboat.no her som web-hotell for henne som driver med akupunktur på Nesttun. Der er ingen linking fra eller til mine egne saker. Sammen har vi bare registrert siden hennes på Kvasir (gratis).

Vi kunne naturligvis registrert den på flere søkemaskiner. Men siden Google og Kvasir, som samarbeider godt, er blant de mest brukte søkemaskinene har vi ikke brydd oss mer.

 

Har du sett på siden hennes. Jeg fotograferte og satt den opp slik hun ville ha den. Men jeg har fått redigere litt for å få flest mulige aktuelle stikkord plassert der søkemaskinene legger størst vekt på dem.

 

Kan jeg tilby deg lignende resultater?

Hvis jeg liker det du vil presentere og måten du vil gjøre det på  kan jeg kanskje forsøke å gjøre mitt beste, men jeg gir ingen garantier.

 

Da sender du vel en mail med noen ord om hva du har behov for å presentere?

 

Tor Johnsen

Nordlia 8

5223 Nesttun

 

torjohnsen@hotmail.com

 

 

Til snowboat hovedside