Stølshytten som leieobjekt

 

Hytten ser slik ut.

 

Som innebildene skulle vise er dette en enkel, men samtidig litt stemningsfull hytte der fire kan ligge godt, to nede og to over. Nå er de nederste køyene noe bredere enn de øverste, så to som snur seg i takt i søvne …. (Glem det.)

Bunnene i underkøyene er hengslet i bakkant og åpner for oppbevaringsplass under.

 

I det uisolerte utselet er der plass til ved, verktøy, tørrklosett m.m.

 

Der er fire dyner, puter og ulltepper.

 

Bord med to klaffer, noen trekrakker, en kjøkkenbenk med overskap og noen hyller på veggene utgjør innredningen.

Kjøkkenutstyret er enkelt, men tilstrekkelig for fire. Når alt ikke er ensartet er der også en mening bak: Forskjellige kopper ble for eksempel valgt for å spare litt oppvask.

 

Kokemuligheten jeg tilbyr er bare vedovnen med to plater.

Parafinlamper er jeg gått bort fra siden færre og færre kan håndtere dem fornuftig. Du finner stearinlys

 

Til opptenning i ovnen kan små opptenningsbriketter gjøre tingene lettere for deg. Men noen kan være for voldsomme med bruken av slike. Derfor legger jeg ikke frem slike. Ta med om du vil. Ellers er der redskap så du kan få litt never og fliser av bjørkeveden som ellers ligger klar. Det kan være lettest å fyre opp med et minimalt startbål helt inntil avtrekksrøret. Det er det gjerne lettest å få  på plass om du løfter av den ene kokeplaten.

 

Når du har med deg dynetrekk, laken og putevar skal du altså, etter min mening, kunne greie deg bra på hytten. Det jeg kanskje ville tenkt på å ta med utover opptenningsbriketter kunne være slikt som lommelykt og en liten radio. Stikker bør der jo være, men?

 

Mobildekningen er borte i noen søkk i terrenget. Så vidt jeg husker går det bra med telenor rundt hytten

 

Boss som nedbrytes finner du et hull til eller lager et hull til ute. Legg det øvrige i bæreposer du kan henge opp i utselet slik at dyr ikke når dem. (Så fikser jeg resten.)

 

Når du forlater hytten:

Din svigermor har booket seg inn fra i morgen. Hun vet hvem som har ansvaret for at det ser hyggelig ut når hun kommer.

 

Til Snowboat hovedside