Verktøy

 

De fleste som selger stein leier også ut steinsakser for rundt kr. 100,- pr. døgn.

Jeg valgte bare å jobbe med vinkelsliper med diamantblad. Enkelte dager ble det mye kapping, mens det andre dager ble nesten ingen. Ved begynnelser eller avslutninger som fulgte en av steinenes kanter ble det hele tiden snakk om å dele stein i to  på langs eller dele på tvers i en tredjedel og to tredjedeler. Her kunne jeg jo på forhånd regnet ut behovet for slike delsteiner og leiet en saks en dag eller to.

 

 

Denne benken passet meg bra til jobben. Her ble steiner som skulle kuttes lagt foran de to bordbitene som bare ble holdt på plass av tvinger. De hindret at vinkelsliperen drev steinen mot meg under kuttingen. Det var også praktisk å ha noe å legge sliperen på i noenlunde arbeidshøyde.

 

 

Denne benken var også grei til å spenne fast stein som skulle ha hakk (her for å komme rundt en firkantet søyle).

 

 

Dette skurebrettet, beregnet for golvstøp, er svært greit der det ikke er mer praktisk å rette av med lirer. Dvs. spesielt ved krumninger, endringer i fallforhold, forsenkninger for sluker og lignende. Det er laget etter en oppskrift fra byggforskningsinstituttet. Det er 68 cm langt. Bredden varierer fra 6 til 10 cm. Midten av håndgrepet ligger 17 cm fra enden.

Jeg laget mitt av 15 mm bord.

Med litt sirklende bevegelser kan du flytte grus fra for høye partier til for lave.

 

Til snowboat hovedside