Sist endret 8. apr. 08

 

Mobiltelefon og helse

 

Når det gjelder om å skape helseproblemer har jeg hittil rangert kvikksølv på topp. Gjerne ved daglig tilførsel fra amalgam, kombinert med gull og norske strømforhold. Samfunnets årlige utgifter til de revmatologiske og nevrologiske problemene dette skaper vurderer jeg til mellom 30 og 50 milliarder. Men nå er jo amalgam under utfasing samtidig som langtidssykefraværet økte med 10% siste året.

 

Mikrobølger fra mobiltelefoni tror jeg heller ikke man skal undervurdere. Her sto jo industrien selv for helt utmerkede undersøkelser i nittiårene. Et femtitall undersøkelser, koordinert av dr. George Carlo, viste oss hvordan vi her kunne skaffe oss det beste fundament for en gradvis svekkelse av våre forsvarsmekanismer. Vi fikk to fundamentale virkemidler til rådighet.

 

1.)    Uheldig påvirkning av blod/hjernebarrieren slik at stadig flere toksiner kan finne sin vei fra blodbanen og til hjernen.

2.)    Svekkelse av kroppens evne til å ”lime sammen” alle våre daglige DNA-brudd.

 

Fra forskernes side ble det visst her lagt hovedvekt på hvordan man da la til rette for kreftutvikling. Du vil vel kanskje heller si at det legger til rette for hvilken som helst sykdomsutvikling (inkl. kreftutvikling)?

 

Disse forskningsresultatene var ikke som ønsket. Det ble da vurdert som lønnsomt å bruke betydelig innsats på dekkoperasjoner trolig i den hensikt å få gjennomført det meste av utbyggingen før samfunnet grep regulerende inn. Her beundrer jeg industriens resultat, men ikke de midlene som ble brukt.

 

I dag bruker George Carlo mye av sin tid til å informere om denne tidlige og svært omfattende forskningen. Samtidig ser vi at de resultater uavhengige forskere i dag kommer frem til ikke ser ut til å avvike fra de industrien i nittiårene gjemte under bordet.

 

Vil skadene mobilbruk påfører oss bli av epidemisk omfang i løpet av noen tiår?  Er påstandene i de to punktene ovenfor riktige?

Du som vil vite mer om dette anbefales å starte ved å søke på ”George Carlo”. Eller du kan starte med å kikke på hans bakgrunn på skjermbildet http://www.emf-health.com/dr-george-carlo.htm før du for eksempel går over til radiointervjuet "Your Cell Phone is Dangerous" A Special 1hr:42 min, Radio Interview with Dr. George Carlo* by Dr. Catherine Saltzman on 12.01.2006 here (MP3).

 

Et utmerket intervju med Carlo ligger også på http://commonground.ca/iss/201/cg201_carlo.shtml

 

Raskt oversatt til norsk avslutter han der noenlunde slik:

Mange av oss tror at dagens trådløse teknologi utgjør den største trusselen vi står overfor i vår levetid. Det er klart at myndighetene ikke greier å mobilisere i tide. Dels pga. teleindustriens enorme politiske påvirkningskraft. Det blir nok opp til den enkelte å ta skritt for å beskytte seg selv og sin familie.

 

Her burde jeg naturligvis fortsatt og linke til arbeidene til en rekke andre forskere som konkluderer på lignende vis, men det får bli med disse smakebitene i denne omgang.

 

Jeg blir kontaktet av mange som får problemer når de bruker mobiltelefon og når det kommer opp en ny mobilsender. Sissel Halmøy og jeg kommer litt inn på det i en artikkel om mobilhodepine og el-overfølsomhet.

 

 

Til Snowboat hovedside